Kezdőlapra Bay Zoltán Fizikaverseny
Szervezi az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés Megyei Csoportja

Kezdőlap    Versenynaptár    Verseny    Ajánlott honlapok    Archívum    ELFT Békés Megyei Csoport    FizKapuA 2. forduló feladatai (2019/2020)

A kategória feladatai   (WORD dokumentum)

B kategória feladatai   (WORD dokumentum)

C kategória feladatai   (WORD dokumentum)


Fontos tudnivalók

A verseny három kategóriában zajlik.

Az A kategóriában alaphelyzetben a 9. osztályosok versenyezhetnek. A feladatok a gimnáziumi 9. évfolyamos fizikaanyag időarányosan feldolgozható részéből származnak.

A B kategóriában alaphelyzetben a 10. osztályos tanulók indulhatnak. A feladatok a gimnáziumok 9. és 10. évfolyamos fizika tananyagának időarányosan feldolgozható részéből származnak.

A C kategóriában alaphelyzetben a 11. és 12. osztályos tanulók versenyezhetnek. A feladatok a gimnáziumok teljes fizika anyagának időarányosan feldolgozható részéből származnak.

Ha valamely iskolában a helyi tanterv szerint a fizika tanítása-tanulás csak a 10. osztályban kezdődik akkor az ilyen tanterv szerint tanuló diákok a tantervi anyaggal szinkronban lévő kategóriában versenyezhetnek. (Erről azonban a döntőbe jutott tanulóknak iskolai igazolást kell hozniuk.)

A Bay Zoltán Fizikaversenyre előzetesen nem kell jelentkezni. A jelentkezés az iskolában történik azzal, hogy a versenyző az első forduló feladatainak megoldását leadja saját fizikatanárának. A beadási határidő 2020. január 27. volt.

A második forduló feladatainak beadási határideje: 2020. február 24.

A szervezők ezúton is kérik a kollégákat, hogy a beadási határidőig beadott dolgozatokat a honlapon megjelenő megoldási útmutató alapján pontozzák. A tanulók nevét, évfolyamát, kategóriáját és az elért pontszámokat tartalmazó listát kérjük iskolánként egyetlen közös emailben, csatolt EXCEL állományként megküldeni.

Táblázat az 1. forduló eredményeinek beküldéséhez   (EXCEL)

Beküldési határidő: 2020. március 02.
Cím: bay-verseny@freemail.hu

2019/2020.

Versenynaptár 2019/2020.

1. forduló feladatai
1. forduló megoldásai

2. forduló feladatai
2. forduló megoldásai

Döntő feladatai
Döntő megoldásai

Eredmények


Támogatók

Bay Zoltán
Alkalmazott Kutatási
Közhasznú Nonprofit Kft.
Kezdőlapra

Klebersberg Központ
Békéscsabai Tankerületi Központ


Linamar Hungary Zrt.
OROS Division


Orosháza Város Önkörmányzata

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium