Kezdőlapra Bay Zoltán Fizikaverseny
Szervezik az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés megyei tagjai

Kezdőlap    Versenynaptár    Verseny    Ajánlott honlapok    Archívum    ELFT    FizKapuA verseny

A Bay Zoltán Fizikaversenyt az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Békés megyei tagjai szervezik a Békés megyében tanuló középiskolások számára három kategóriában (A, B és C). A versenynek három fordulója van.

Az első két forduló írásbeli feladatait a tanulók otthon oldják meg, és iskolájukban a fizikatanáruknak adják le a megadott határidőre. Az így elért eredmények alapján kategóriánként a legjobb tanulók juthatnak be a döntőbe. A döntő helyszíne az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium.

A döntőn először ismét egy írásbeli feladatsort kell megoldaniuk, majd egy mérést kell elvégezni és kiértékelni. A végső sorrendet a döntőben elért eredmény határozza meg. (Az első két fordulóval csupán a döntőre való bejutást lehet elérni.) A verseny döntőjébe jutott tanulók oklevelet kapnak, kategóriánként a legjobbakat tárgyjutalmakkal díjazzuk.

A Bay Zoltán Fizikaversenyre előzetesen nem kell jelentkezni, a jelentkezés az első forduló dolgozatainak beadásával történik. Az első két forduló feladatai a verseny honlapjáról tölthetők le.

A verseny díjainak átvételéhez szükség lesz a versenyző TAJ-számára és adóazonosító jelére (adószámára). Kérjük, hogy a versenyzők az ezeket igazoló okmányaikat a döntőre hozzák magukkal.
2019/2020.

Versenynaptár 2019/2020.

1. forduló feladatai
1. forduló megoldásai

2. forduló feladatai
2. forduló megoldásai

Döntő feladatai
Döntő megoldásai

Eredmények